Et bedre liv med musik er en non-profitforening som arbejder på at udbrede musik, så det bliver en nem og naturlig behandlingsform. Fysioterapeut Birgitte Brabrand og musiker Martin Jantzen er gået sammen om at lave ny musik som kan bruges til at bedre den Parkinson-ramtes gang. Resultatet er enestående.


Flere undersøgelser peger på at musik kan forbedre Parkinsons gang. Birgitte Brabrand er fysioterapeut og har igennem de sidste 15 år arbejdet med Parkinson-patienter. For 10 år siden begyndte hun at inddrage rytmisk musik i sin behandling på baggrund af den videnskabelige dokumentation på området. Især gangfunktionen kan bedres betydeligt ved at gå og lytte til rytmen fra musik. Det kan dog være svært for både patienter og fysioterapeuter at finde egnet musik til gangtræning. Derfor blev Martin Jantzen koblet på og vi har nu udviklet nogle kompositioner indspillet i 4 forskellige rytmer som erfaringsmæssigt virker godt for mange Parkinson-ramte.

Det er svært at finde et gå-tempo som passer alle. Derfor findes alle sangene i flere tempi. Tallet indikere sangens BPM (Beats Per Minute). Prøv at gå en tur til disse sange og oplev hvordan musikken vil hjælpe dig frem. 

Den nemmeste måde er at søge på Parkinson-Pod på din streamingtjeneste (Spotify, Yousee musik, Apple music). Her kan du finde musikken og tage den med i ørene når du går
— Et bedre liv med musik

Vi har lavet denne digitale folder som beskriver projektet. Den kan hentes HER!

Her er en vejledning til at bruge musikken. Den kan hentes HER!

Målet er at bruge den musik som den Parkinsonramte elsker og holder af. Det kræver dog at nummeret holder det tempo som man selv går bedst til. Vi har lavet denne liste med udvalgte numre og kategoriseret dem i de forskellige tempi. Den kan hentes HER!

Samarbejdspartnere

Forsiden af den lokale avis som var med til vores udgivelse af den nye musik.

Forsiden af den lokale avis som var med til vores udgivelse af den nye musik.Tilmeld dig vores program og modtag materialer og musik gratis. 

Navn *
Navn